Lidt om os og vores opdræt (Skrevet af Jeanette)

Jeg og er født i 1966, uddannet social og sundhedshjælper, men er nu førtidspensionist efter en arbejdsskade i maj 2018.
Knud Erik, han er født i 1952. Han er fraskilt. Har været på Dragonkasernen i 24 år. Kørt taxi og nu folkepensionist.

Vi har kendt hinanden i mange år gennem baneskydning. Jeg som formand af Ulfborg Bys Skytteforening og Knud Erik som medhjælper på Ulfborg Skyttecenter.
Vi har brugt mange timer samme, som træner af børne- & Junior skytter, samt ikke mindst de mange stævner vi har været på med dem.
Vores forhold har dog først udviklet sig efter jeg mistede min mand i november 2010.
Vi bor sammen på ejendommen Hvolby, som har knap 10 hektar Jord/skov. Jeg har boet på gården siden 1. marts 1986.
I juli 2022 har vi solgt gården. Vi har købt hus i Struer og flyttede i december 2022

Vi har begge altid været glade for dyr og vores børn er derfor naturligt vokset op med forskellige dyr. Hunde, katte (huskat & perser), kaniner, marsvin, hamstre, rotter, fugle, fisk og heste.
 

Hvorfor opdræt og Kurilean Bobtail

I foråret 2006 var jeg på udkig efter en ny kat til min yngste søn, denne gang skulle det ikke være en huskat. men tænkt at det skulle være Norsk skovkat. Derfor gik turen på biblioteket for at læse lidt om racen, for sjov skyld kom der en bog med hjem, hvor der var mange forskellige racer i. Da jeg fik læst om Maine Coon var jeg ikke i tvivl om at det var denne han skulle have.

Jeg gik dengang ikke så meget op i det med stamtavlen, da det jo kun var et stykke papir. Så vores første 3 MCO katte var uden stamtavle, men som jeg lærte mere om racen, fik jeg ønsket om at blive rigtig opdrætter og da jeg blev den heldige ejer af Meela i august 2009, lå det lige som det mest rigtige at gøre.

Jeg fik mit stamnavn DK JeaTri d. 4. februar 2010

Mit første kuld som registreret opdrætter, kom til verden i juli 2010, var derfor Maine Coon killinger, men jeg var dog usikker på om det nu også var den race jeg ville være opdrætter af.

Efter et besøg hos en opdrætter i Herning, forelskede jeg mig i Kurilean Bobtail, gennem hende blev jeg den heldige ejer af Fendi Golden Look * LT. Det var lige racen for mig, og jeg har ikke fortrudt et sekund at jeg skiftede race.

Da Knud kom ind i billedet, blev han lige så solgt til racen, han fik stamnavnet DK KorZhik d. 14. december 2012.

Vores katte er en del af familien, de har adgang til det meste af huset og en overdækket terasse på 24m2 og to stor løbegårde, hvor de har mange gode aktivitets muligheder. (løbegårdene er pillet ned sommer 21, da vi gør klar til at flytte pga helbredet)
 
Alle vores avlskatte får lavet en fuld DNA test inden de bruges i avlen.
 

Lidt mere om mig (Jeanette):
Jeg er født og opvokset i Thyborøn. Har gået 3 år på Thylands Efterskole i 1980/81 - 81/82 - 82/83.
 
Blev gift med Johannes i 1986, han døde i 2010 efter flere års svær sygdom. Sammen har vi tre børn. Arne født i 1987, Asta født i 1989 og Alan født i 1993. 
Gården Hvolby, var Johannes fødehjem, han overtog den i 1983. 

Bestod uddannelsen som social og sundhedshjælper i 2013

Mens børnene var små var jeg hjemmegående og medhjælpende hustru i vores lille landbrug (ca 20 hektar). Da børnene blev større har jeg haft forskellige jobs. Kørt morgenbrød ud for en bager. Kiosk assistent, samt Syerske for Nordsmark og Spar Dame i Vemb.

Jeg er så heldig at være farmor til Signe født i maj 2015, Johannes født i juni 2017 og Jens født i december 2019 og mormor til Frej født i maj 2019 og Nohr født i juni 2022.
 
 
Lidt mere om Knud Erik:
Han er født og opvokset i Holstebro. Kom ind som livgarde i april 1972, har været udsendt til Cypern på hold 21 & 22 og har siden været på dragon kasernen i Holstebro, som konstabel, først som kontormand og senere i tung transport. Han stoppede efter knap 25 år

Flyttede til Dybe (Lemvig kommune) og har været taxichauffør indtil en bilulykke i 2001, hvor han smadrede brystkassen

Han har tre børn Martin, Vicki og Erik. Der er ingen kontakt med drengene

Han er så heldig at være morfar til Victor født maj 2016. Oliver født januar 2018. Og Philip født april 2019.
 
Jeanette & Knud Erik | kurileanbobtail.dk © Copyright 2009 All Rights Reserved